Selecteer een pagina
een nieuw bedrijf starten sophie deckers

Aanstaande dinsdag is het internationale vrouwendag. Een dag die helaas nog steeds nodig is. Op womeninc.nl vind je de redenen waarom, ik citeer er een paar:

1. Op de wereldwijde ranglijst voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen staat Nederland op een droevige 31e plaats.

2. Veel vrouwen in Nederland (47 procent) zijn niet financieel onafhankelijk. Dit tegenover 76 procent van de mannen, die wel onafhankelijk zijn.

3. Mannen en vrouwen verdienen vandaag de dag nog steeds niet hetzelfde.

4. Vrouwen besteden anderhalf keer zoveel tijd aan onbetaalde zorgtaken (huishouden, kinderen, mantelzorg) als mannen (26 versus 17 uur per week). Hoewel zes op de tien stellen met kinderen werk en zorg gelijk zouden willen verdelen, doet slechts één op de zes dit.

5. In 2021 was 14 procent van de bestuurders (die de dagelijkse leiding hebben) vrouw. Ook in de politiek zijn vrouwen ondervertegenwoordigd. In de Tweede Kamer is maar 39 procent vrouw, in de gemeenteraden 32 procent.

6. 74 procent van de meisjes denkt dat het voor vrouwen lastiger is om later een leidinggevende functie te krijgen dan voor mannen. 😪

Toen ik 4 jaar geleden op Facebook zag dat het internationale vrouwendag was, was dat het zetje in de rug dat ik nodig had om Boommade te lanceren. Wie weet durf jij dinsdag ook een spannende stap te zetten. 🙏