Selecteer een pagina
beginnen met ondernemen geld verdienen

Je zou wel willen ondernemen, maar ja, je baan geeft je wel zekerheid…⁠

Ja ja, hét heikele punt wanneer je twijfelt over ondernemen: geld. ⁠

In module 3 van mijn training vertel ik je alles over je prijs bepalen, orde scheppen in je financiën en overige geldzaken waar je aan moet denken als ondernemer. ⁠

In deze post vertel ik je hoe ik ben begonnen en hoe ik het geld-wise heb aangepakt. ⁠👇

Een paar jaar geleden stopte ik cold turkey als advocaat, omdat het totaal niet bij me paste. Ik mocht een maand rusten van mezelf (dit was qua geld te overbruggen), en daarna moest ik een nieuwe baan fixen. Als jurist of recruiter ofzo.⁠

In die maand van rust ontstond Boommade. Dat ik ging ondernemen was dus totaal niet gepland. ⁠

Ik wilde graag door met Boommade, maar wilde tegelijkertijd geen stress over het kunnen betalen van mijn vaste lasten. ⁠

Ik telde mijn maandelijkse kosten bij elkaar op. Van die kosten schrapte ik de dingen die ik kon laten. Dit was het bedrag dat ik sowieso maandelijks op mijn bankrekening wilde. Boommade kwam daar allesbehalve bij in de buurt. Logisch, want eerst zaaien, dan oogsten (zie vorige post). ⁠

Dus: ik zocht een bijbaan. Ik ging oppassen. Ik had twee vaste gezinnen met één baby (dat was mijn eis 🙃, tijdens de slaapjes kon ik werken). En als ik extra geld nodig had werkte ik in het weekend bij als hostess. ⁠

Best simpel toch? Ik had geen geldstress, geen stress over een baan die lastig/ingewikkeld/heftig was, en dus de tijd en ruimte in mijn hoofd om iets op te bouwen. ⁠

Na anderhalf jaar begon ik de bijbanen rustig af te bouwen. Tot het hebben van een bijbaan niet meer nodig was.⁠

Met de huidige markt is een bijbaan/parttime baan vinden alleen nog maar makkelijker geworden. En omdat er zo veel mensen nodig zijn, kan je echt goede financiële voorwaarden stellen. Werk niet meer dan nodig, en leg de focus op je nieuwe bedrijf. ⁠👏

Oprecht: nú is een goede tijd om te beginnen! Laat geldstress je niet tegenhouden. Het is namelijk niet nodig. Go go goooo. 🔥