wie ben ik?

Met knikkende knieën stopte ik als advocaat.

 

Ik ben Sophie (jan 1992), geboren en getogen in Rotterdam, maar al een aantal jaar ‘overgelopen’ naar Amsterdam. 

Ik begon mijn loopbaan als arbeidsrechtadvocaat, maar merkte al snel dat die route niet voor mij was. Met knikkende knieën stopte ik. In diezelfde periode ging ik samenwonen met mijn vriend. Ik wilde een (kunst)boom in huis, maar vond niet wat ik zocht. Zo kwam ik op het idee voor mijn bedrijf Boommade

Met vallen en opstaan, wist ik een goedlopend bedrijf op te zetten. Ik volgde programma’s en coaching, maar probeerde ook veel zelf.

Ik ben nog elke dag blij met mijn keuze om te gaan ondernemen, en gun dit jou ook. De vrijheid die je hebt als ondernemer kan en wil ik nooit meer inleveren. Daarnaast maakt werk doen dat volledig bij jóu past, het leven zo veel lichter en fijner!

Ik wil mijn lessen graag met jou delen. Meer gelukkige en onafhankelijke vrouwen met eigen bedrijven graag!

Wie ben ik nog meer?

Ik ben niet alleen ondernemer, maar heb – zoals iedereen – meerdere rollen. Zo ben ik vorig jaar getrouwd, en ben ik verder, met liefde, tijd kwijt aan het zijn van vriendin van mijn vriendinnen, dochter van mijn ouders (aka verkapte werknemers voor Boommade) en zus van mijn broertje en zusje.

Qua sport doe ik aan hockey en yoga. Helaas ben ik nog steeds niet lenig. Ook ben ik een trotse hondeigenaar. Ik wandel veel met onze Griekse straathond Pollo.

Fun facts

  • Ik woonde in Boedapest om daar een half jaar te studeren, de stad heeft een bijzonder plekje in mijn hart
  • Ik heb een half jaar met een Kip caravan door Europa gereisd (zie hier)
  • Ik ben – al sinds klein meisje – gek op honden
  • Zodra de zon schijnt, wil ik meteen naar buiten
  • Ik eet geen vlees
  • In mijn studententijd (rechten in Groningen) had ik een cola light ‘verslaving’. Inmiddels is light vervangen door zero, en blijft het (meestal…) bij één cola per week.
  • Ik kan heel goed tegen heet eten. Ik eet vaak ook de gember uit een gemberthee op.

 

Vragen aan mij

Waarom ben je de training gestart?

Ik ben mijn online training gestart, omdat ik zie en hoor dat er veel vrouwen zijn die met een prachtig idee rondlopen, maar de stap richting het ondernemerschap (nog) niet durven te maken. Ze zien obstakels en weten niet waar te beginnen. Ik kan deze vrouwen helpen, door mijn eigen ervaringen en lessen te delen die ik leerde door met Boommade te beginnen.

Hoe kwam je op het idee voor de training?

Ik kwam op het idee voor mijn online training toen ik merkte dat vrouwen naar me toekwamen met een idee voor een bedrijf, maar dat dat bedrijf jaren later nog niet van de grond was gekomen.

Waarom denk je dat er behoefte is aan jouw training?

Ik denk dat er behoefte is aan mijn online training, omdat ik vriendinnen en kennissen heb die wel graag een bedrijf zouden willen beginnen, maar het niet doen.

Welke behoefte vervult jouw training?

Als ik mijn online training niet gestart zou zijn, denk ik dat er een tekort is aan totaalprogramma’s die ingaan op álle facetten van het starten van een bedrijf (en zich niet focussen op één onderdeel hiervan). Aan businesscoaches is geen gebrek, maar wel aan ondernemers die het zelf hebben gedáán (een bedrijf hebben opgezet) en hun lessen willen delen.

Wat voegt jouw training toe?

Ik denk dat ik met mijn online training iets toevoeg aan het leven van jonge vrouwen die hun eigen boontjes willen doppen. Hoe mooi is het als er straks meer vrouwen/ondernemers zijn die werk doen waar ze oprecht gelukkig van worden! Ik kijk zelf altijd op tegen vrouwen die een goede baan hebben (gecreëerd). Ik hoop met mijn training ondernemen voor vrouwen makkelijker te maken.

Wie help je met jouw training?

Met mijn online training help ik jonge vrouwen (25 – 35) die er klaar voor zijn om hun mooiste leven te gaan leven en hun dromen achterna durven gaan. Het kiezen voor ondernemerschap is op zichzelf staand al
hartstikke spannend. Ik wil hen een duwtje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze niet maar wat aanklooien. In plaats daarvan kunnen ze mooie en grote stappen zetten richting een bedrijf waar ze van kunnen leven.

Waarom ligt de training je aan het hart?

De online training ligt me aan het hart, omdat ik graag zou zien dat er meer vrouwen durven te kiezen voor het ondernemerschap. Je wordt er zekerder, onafhankelijk en gelukkig van! Ik ben haast een ander persoon geworden door het ondernemerschap: van ongelukkige, onzekere advocaat naar blije en vrije ondernemer. Dat gun ik meer vrouwen.

Vragen, opmerkingen of connecten? Graag! 

6 + 3 =