wie ben ik?

Met knikkende knieën stopte ik als advocaat.

 

Ik ben Sophie (jan 1992), oprichter van twee hele leuke bedrijven (vind ik zelf). Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, maar al lange tijd ‘overgelopen’ naar Amsterdam. 

Mijn loopbaan begon ik als arbeidsrechtadvocaat, maar ik merkte al snel dat die route niet voor mij was. Met knikkende knieën stopte ik. In diezelfde periode ging ik samenwonen met mijn vriend. Ik wilde een (kunst)boom in huis, maar vond niet wat ik zocht. Zo kwam ik op het idee voor mijn eerste bedrijf Boommade

Met vallen en opstaan, wist ik een goedlopend bedrijf op te zetten. Ik volgde programma’s en coaching, maar probeerde ook veel zelf.

Ik ben nog elke dag blij met mijn keuze om te gaan ondernemen, en gun dit jou ook. De vrijheid die je hebt als ondernemer kan en wil ik nooit meer inleveren. Daarnaast maakt werk doen dat volledig bij jóu past, het leven zo veel lichter en fijner!

Van boommade naar training ‘bouw een bloeiend bedrijf’

Ik had je niet geloofd als je zou zeggen dat ik ondernemer zou worden.

Ik heb ondernemen nooit als reële optie gezien. Het was geen meisjesdroom, of iets waar ik mee bezig was. Ik kende niet eens andere ondernemers. In het begin deed ik maar wat; ik probeerde en testte. Uiteindelijk merkte ik wat wel werkte en wat niet. Boommade groeide, en het bedrijf werd al snel opgepikt door de media en klanten.

Als ondernemer werd mij vaak gevraagd hoe ik ‘het had gedaan’. Vriendinnen of kennissen wilden (stiekem) ook wel ondernemen. Enthousiast bespraken we hun plannen. Maar helaas pakten de meeste van hen niet door. Het bleek toch een te grote of spannende stap…

Na een paar jaar Boommade-en begon er iets te kriebelen. Ik miste diepgang en connectie met anderen. En hier zag ik een kans. De puzzelstukken vielen op hun plek. Misschien was het wel aan mij om ondernemers (to be) verder te helpen?

Ondernemerscoaches genoeg. Maar weinig ondernemerscoaches hebben ‘het’ zelf daadwerkelijk gedaan: een bedrijf opzetten en runnen.

Met mijn jaren aan ervaring heb ik – samen met mijn geweldige klanten – een training opgezet. Sindsdien begeleid ik ondernemers (to be) bij het opzetten en laten groeien en bloeien van hun bedrijf. Het geeft me zo veel voldoening om ondernemers zoals jij te helpen.

Ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn. Al helemaal niet als je bereid bent om te investeren in hulp en kennis. Met de keuze om te ondernemen kan je leven zo snel veranderen. Ik had je vroeger nooit geloofd als je me zou vertellen dat ík zou gaan ondernemen. Het goede nieuws is, is dat ondernemen óók voor jou mogelijk is! Of je het nou gelooft of niet. 😉

Ik deel mijn lessen heel graag met je. Meer gelukkige en onafhankelijke vrouwen met eigen bedrijven graag! (Niet-vrouwen ook welkom!)

wie ben ik nog meer?

Ik ben niet alleen ondernemer, maar heb – zoals iedereen – meerdere rollen. Zo ben ik getrouwd met mijn liefde, en ben ik verder, met liefde, tijd kwijt aan het zijn van vriendin van mijn vriendinnen, dochter van mijn ouders (aka verkapte werknemers voor Boommade) en zus van mijn broertje en zusje.

Qua sport doe ik aan hockey en yoga. Helaas ben ik nog steeds niet lenig. Verder lees ik in mijn vrije tijd graag.

Fun facts:

  • Ik woonde in Boedapest om daar een minor rechten te volgen, de stad heeft een bijzonder plekje in mijn hart
  • Ik heb een half jaar met een Kip caravan door Europa gereisd (zie hier)
  • Ik ben – al sinds klein meisje – gek op honden en andere dieren
  • Zodra de zon schijnt, wil ik meteen naar buiten
  • Ik eet geen vlees
  • In mijn studententijd (rechten in Groningen) had ik een cola light ‘verslaving’. Inmiddels is light vervangen door zero, en blijft het (meestal…) bij één cola per week.
  • Ik kan heel goed tegen heet eten. Ik ben gek op Indaas, eet vaak de gember uit een gemberthee op, en ben royaal met sambal, spicy oil en Sriracha.

 

Vragen aan mij:

Waarom ben je de training gestart?

Ik ben mijn online training gestart, omdat ik zie en hoor dat er veel mensen zijn die met een prachtig idee rondlopen, maar de stap richting het ondernemerschap (nog) niet durven te maken. Ze zien obstakels en weten niet waar te beginnen. Ik kan hen helpen, door mijn eigen ervaringen en lessen te delen die ik leerde door met Boommade te beginnen.

Hoe kwam je op het idee voor de training?

Ik kwam op het idee voor mijn online training toen ik merkte dat mensen naar me toekwamen met een idee voor een bedrijf, maar dat dat bedrijf jaren later nog niet van de grond was gekomen.

Waarom denk je dat er behoefte is aan jouw training?

Ik denk dat er behoefte is aan mijn online training, omdat ik vriendinnen en kennissen heb die wel graag een bedrijf zouden willen beginnen, maar het niet doen.

Welke behoefte vervult jouw training?

Als ik mijn online training niet gestart zou zijn, denk ik dat er een tekort is aan totaalprogramma’s die ingaan op álle facetten van het starten van een bedrijf (en zich niet focussen op één onderdeel hiervan). Aan businesscoaches is geen gebrek, maar wel aan ondernemers die het zelf hebben gedáán (een bedrijf hebben opgezet) en hun lessen willen delen.

Wat voegt jouw training toe?

Ik denk dat ik met mijn online training iets toevoeg aan het leven van vrouwen* die hun eigen boontjes willen doppen. Hoe mooi is het als er straks meer vrouwen/ondernemers zijn die werk doen waar ze oprecht gelukkig van worden! Ik kijk zelf altijd op tegen mensen die een goede baan hebben gecreëerd voor henzelf. Ik hoop met mijn training ondernemen voor vrouwen* makkelijker te maken.

Wie help je met jouw training?

Met mijn online training help ik mensen (meestal vrouwen tussen de 25 – 40 jr) die er klaar voor zijn om hun mooiste leven te gaan leven en hun dromen achterna durven gaan. Het kiezen voor ondernemerschap is op zichzelf staand al hartstikke spannend. Ik wil hen een duwtje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze niet maar wat aanrommelen. In plaats daarvan kunnen ze mooie en grote stappen zetten richting een bedrijf waar ze van kunnen leven.

Waarom ligt de training je aan het hart?

De online training ligt me aan het hart, omdat ik graag zou zien dat er meer vrouwen* durven te kiezen voor het ondernemerschap. Je wordt er zekerder, onafhankelijk en gelukkig van! Ik ben haast een ander persoon geworden door het ondernemerschap: van ongelukkige, onzekere advocaat naar blije en vrije ondernemer. Dat gun ik meer vrouwen.*

*niet-vrouwen ook.

Vragen, connecten of opmerkingen?

Mail me op: hi@sophiedeckers.nl