Selecteer een pagina
sophie deckers nieuw bedrijf beginnen ondernemen

Update time! Deze week zit ik er lekkerder in dan vorige week. Ik ben begonnen aan de inhoud van mijn tweede module: ‘Het fundament van jouw bedrijf’. Dit wordt een knaller van een module. 🙌 
 
In deze module gaan we in op jouw bedrijfsidee. Je gaat aan de hand van vragen en opdrachten je idee verder uitwerken. Hierdoor blijft je idee niet slechts een idee. Nee, je idee wordt een helder plan.   
 
Module 2 wordt ontzettend uitgebreid. Je gaat aan de slag met: 
✨ je business plan (of tenminste, een versimpelde versie daarvan. Ik ben geen fan van gedetailleerde business plannen.) 
✨je bedrijfspitch en  
✨je doelgroep

Zodra dit staat, ga je aan de slag met een passende branding voor je bedrijf. Dit is mega leuk, en makkelijker dan je denkt. MAAR… Laat één ding duidelijk zijn. Dat je in module 2 veel strategische waarde krijgt betekent niet dat de strategie het fundament van je bedrijf is. Het helpt, dat zeker. En het geeft houvast. JIJ bent het fundament van je bedrijf. Een prachtig business model gaat je geen bloeiend bedrijf opleveren.

Jíj moet het gaan doen. Jij gaat de stappen zetten. Als je jezelf niet durft te laten zien, omdat je bang bent om te falen en/of voor de meningen van je familie en vrienden, gaat er vrij weinig gebeuren. In module 2 gaan we daarom óók in op het mindset stukje. Er zijn namelijk nogal wat drempels te overwinnen als je gaat ondernemen. Zeker in het begin is alles super nieuw en spannend.

De angsten mogen er zeker zijn (we hebben ze allemaal), maar het is zo belangrijk om door de angsten heen te breken. Naast het doorbreken van angsten is het ook nodig om goed voor jezelf te zorgen. Maar dat geldt voor iedereen. ♥️