Selecteer een pagina
sophie deckers nieuw bedrijf beginnen ondernemen

😨Waarom het je niet lukt je ideeën om te zetten in een eigen bedrijf⁠

Misschien een gevoelig onderwerp. Maar ik hoor veel mensen om me heen zeggen dat ze ook willen ondernemen. Ze hebben een goed idee, maar doen hier vervolgens niets mee. Komt dit je bekend voor? Lees dan even door.⁠ 👇⁠

Het lijkt je te gek om te ondernemen en iets vanuit de grond op te zetten. Een bedrijf waarbij jij de touwtjes in handen hebt. Awesome toch? Zeker. Maar blijkbaar niet zó awesome dat je stappen zet om dat doel te bereiken. Wil je het dan toch niet zo graag? Of blijf je steken omdat je niet weet hóe je moet beginnen?⁠

Het ligt waarschijnlijk hieraan: je weet niet waarom je een eigen bedrijf wilt. Een eigen bedrijf hebben klinkt leuk, maar het is geen echte motivator. Je kunt ook prima leven zonder eigen bedrijf. En als je straks promotie maakt, wordt je huidige baan misschien wel fijner? ⁠

Als je denkt te willen ondernemen, moet je helder hebben wáárom je dat wilt. Dit moet echt glashelder voor je zijn. Omdat ik 100% helder heb waarom ik een nieuw bedrijf wil, wéét ik dat dit bedrijf er gaat komen, al gaat het langzamer dan gepland. ⁠

Mijn motivatie:⁠

✅ Ik wil een leven vol vrijheid. Ik wil zelf kiezen waar ik werk, wanneer ik werk en met wie ik werk. ⁠
✅ Ik wil overdag kunnen sporten en naar buiten kunnen. ⁠
✅ Ik wil zelf mijn tarief bepalen. ⁠
✅ Ik wil vanuit het buitenland kunnen werken, met puur een laptop op zak. ⁠
✅ Ik wil anderen helpen met ondernemen vanuit fun en (financiële) vrijheid, en ⁠
✅ ik wil zelf groeien als mens.⁠

Ik voel deze gewoon helemaal. En hierom zet ik stappen. Niet omdat “ik een (tweede) bedrijf wil”.⁠

Hopelijk helpt dit je! ⁠