Selecteer een pagina

Dit is het vervolg op mijn eerste blog

Na een maand gewerkt te hebben op het advocatenkantoor, viel ik flauw op werk. Ik liep op eieren en zat niet op mijn plek. Mijn lichaam gaf dat aan, maar ik wilde daar natuurlijk niets van weten. Gewoon doorgaan. Ik hoopte de advocatuur uiteindelijk toch leuk te gaan vinden.

Dat gebeurde niet. Na een jaar zegde ik mijn baan op. Ik kon niet meer doen alsof en was kapot. Ik ging op vakantie, en na een maand begon ik met Boommade. Mijn creativiteit begon weer te stromen en ik voelde me weer zoals mezelf.

Natuurlijk was het hartstikke spannend, was ik onzeker en had ik geen idee wat ik aan het doen was. Of waar dit naartoe zou leiden. Maar ik had er zin in, een gevoel dat ik gedurende mijn stages en werk nooit had gevoeld.

In het begin klooide ik maar wat aan. Wat prima was, en misschien ook precies wat ik nodig had. Ik wist ook nog niet of Boommade toen een “in-between-job-stop” was of een eigen, serieuze onderneming. Naast Boommade ging ik vast oppassen, zodat ik in ieder geval geen geldzorgen over mijn vaste lasten zou hebben. Tijdens het oppassen, werkte ik aan mijn nieuwe bedrijf als de baby’s sliepen. Ik maakte mijn website en begon een Instagram account. Ik vond het ideaal op die manier.

Gelukkig voelde het voor mij niet als falen: van advocaat naar oppasser/bomenmaker. Ik voelde me sinds lange tijd gelukkig. Het was één grote opluchting. De knoop om te stoppen was al doorgehakt, en de spanning daarover was dus al weg. Alles wat daarna kwam, viel in het niet met de spanningen die ik nog als twijfelende advocaat had: “Moet ik wel stoppen?”/“Wat als ik spijt krijg?”/“Ben ik geen faler?

Boommade groeide, en na een tijdje kon ik het oppassen en Boommade niet langer combineren. Boommade leverde meer geld op dan het oppassen, en dus stopte ik met oppassen (wel met een beetje pijn in mijn hart). Ik professionaliseerde Boommade verder, nam hulp aan en kreeg steeds grotere klussen van bekende bedrijven.

De groei kwam natuurlijk niet vanzelf. Om te groeien investeerde ik in Boommade: tijd en geld. Ik investeerde in technische programma’s die je leven makkelijker maken als ondernemer en volgde verschillende coaching/ondernemingsprogramma’s.

Steeds vaker kreeg ik op feestjes opmerkingen van andere vrouwen die ook wel wilden ondernemen (en al een idee hadden), maar niet wisten hoe ze de eerste stap moesten zetten. Het viel me op dat al die vrouwen uiteindelijk nooit de stap zetten. Zonde!

Ik wil die vrouwen helpen. Ja, als miljoenste business trainer/coach op aarde. Maar wel één die zelf weet hoe je van niets iets kan maken. In mijn programma ga je (1) zelf aan de slag en (2) krijg je terugkoppeling van mij op jouw werk. Verwacht geen spirituele oefeningen waarbij je je innerchild gaat helen (niets mis mee hoor), maar praktische zaken: wat zijn de eerste stappen, wat mag je niet missen? Ik kies voor deze route omdat dit mij zelf het meeste heeft gebracht in de groei van Boommade.

Dank voor het lezen van dit lange verhaal! 🙂