Selecteer een pagina
ondernemen waar beginnen ondernemende vrouw sophie deckers

Deze week ben ik weer aan het werk! Ik ga ben eindelijk begonnen aan het inhoudelijke gedeelte van mijn online training. Namelijk met het werkboek van module 1: “Je zaak op orde”.

In module 1 vertel ik je de eerste 9 stappen die je moet (mag :D) gaan zetten als je een nieuw bedrijf wilt opzetten. Die stappen zijn super praktisch. Denk aan: je bedrijfsnaam bedenken en die inschrijven bij de KVK, een zakelijke rekening openen en je domeinnaam claimen. Ik help je bij het zetten van de stappen met uitlegvideo’s.

Pas in de tweede module gaan we inhoudelijk in op je bedrijf. Je gaat aan de slag met je bedrijfsplan (of tenminste, de makkelijke variant hiervan), je missie, je doelgroep, je branding en het probleem dat je gaat oplossen. Ook ga je aan de slag met jezelf (daarover later meer).

Ik begin bewust niet met het inhoudelijke gedeelte. Het inhoudelijke gedeelte kan namelijk best overwhelming zijn. Vooral wanneer je nog geen praktische stappen hebt gezet. Bovendien zijn de stappen uit module 1 niet in één dag gezet. In de tijd dat jij wacht op je BTW nummer, kan je alvast verder met de volgende module. Het doel is een bloeiend bedrijf binnen 10 weken!

Ik ga snel weer door. Fijne week!